NIEUWS

In deze rubriek een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten uit diverse media over ontwikkelingen in  ons vak. Zo houden we u graag op de hoogte van wat er zoal speelt bij ons.
Homecare | Geloof Hoop Liefde publiceert ook regelmatig nieuwsberichten over leuke gebeurtenissen bij de organisatie, actualiteiten en de voortgang van haar personeel.

CERTIFICERING KWALITEITSYSTEEM VERLENGD

Hoera! Na de jaarlijkse audit heeft Homecare | Geloof Hoop Liefde wederom het certificaat ontvangen dat het kwaliteits-managementsysteem voldoet aan de voorwaarden gesteld in het HKZ-certificatieschema voor kleine organisaties.

WET TOETREDING ZORGAANBIEDERS (WTZA)

Op 1 januari 2022 treedt de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking. De wet heeft nieuwe toetredingsregels voor zorg- en jeugdhulpaanbieders. Dit is nodig om de transparantie en verantwoording in de sector en het bewustzijn over kwaliteit te vergroten. Hierdoor veranderen er een aantal dingen voor startende aanbieders, zzp’ers, maar ook voor bestaande aanbieders. Meer informatie vind u hier.

OP ZOEK NAAR EEN STAGEPLEK?

Homecare | Geloof Hoop Liefde is een erkende leerwerkplaats (LWP).
Een leerwerkplaats is een werkomgeving waar studenten samen het beroep leren en de werkgever eindverantwoordelijk is voor de kwaliteit van het werk. De organisatie is in al haar processen gericht op leren en ontwikkelen. Levert hier een actieve bijdrage in en is dan ook een geliefd erkend leerbedrijf in de omgeving. De organisatie beschikt ook over een eigen Skillslab waar vaardigheden geoefend, getraind en getoetst worden en waar regelmatig klinische thema lessen worden gegeven, veelal met gastdocenten. Interesse in een stageplek? Neem contact met ons op.

STAGIAIRE MARY-ANN haalt haar diploma!

Stagiaire Mary-Ann Ferdinand is geslaagd voor haar diploma Verzorgende IG. Om dit te vieren zijn we met het hele team lekker uiteten geweest. Van Harte Gefeliciteerd Mary-Ann en succes in de toekomst. Zo leuk dat je bij ons blijft werken!

STAGIAIRES LATIFA EN SIBEL GESLAAGD!

Wederom zijn twee stagiaires Latifa Allouchi en Sibel Demir van Homecare | Geloof Hoop LIefde met vlag en wimpel geslaagd en zijn nu gediplomeerde Verzorgenden. Om dit te vieren zijn we met het hele team lekker uiteten geweest. Van harte Gefeliciteerd Latifa en Sibel! We zullen jullie missen!

Homecare Geloof Hoop Liefde stagiaire diploma verzorgende Latifa Sibel

STAGIAIRE IBIANCA HAALT DIPLOMA VERZORGENDE

Stagiaire Ibianca Polonius is geslaagd voor haar diploma Verzorgende. Om haar in het zonnetje te zetten hebben we haar verrast met een feestelijke high tea. Directeur Monique Maayen-Koswal overhandigde Ibianca haar diploma. Ibianca start binnenkort met de vervolg- opleiding Verzorgende IG niveau 3. Van Harte Gefeliciteerd Ibianca en veel succes met je vervolgopleiding!

EEN MOOIE JAARAFSLUITING

Een gezellig teamuitje om het jaar feestelijk af te sluiten. Wij wensen iedereen een sprankelend nieuwjaar toe in goede gezondheid! Proost!

STAGIAIRE aan het woord: ‘AU, dat doet pijn!’

Gastdocent Ranu Ashruf van Nursing Point gaf een BIG-training op het Skillslab van Homecare | Geloof Hoop Liefde over zwachtelen, insuline toedienen, bloedsuiker meten en bepalen en zuurstof toedienen (met neusbril of masker). Het betreft een training van 2 dagen waarna de leerlingen een certificaat krijgen die 3 jaar geldig is en ze bevoegd en bekwaam zijn om de handelingen uit te voeren.

Stagiair Judith Nicol over de training: ‘Vooral de manier hoe de docent ons mee nam door de lesstof was erg verhelderend. We lopen in de wijk maar niet alle geleerde handelingen komen altijd aan bod. Nu zie je de theorie tot leven komen in de praktijk. Het leukste aan de les vond ik het oefenen op collega’s. Eén van de onderdelen was bloedsuiker meten en bloedsuiker bepalen. Prikken vind ik niet eng maar om geprikt te worden vind ik vreselijk. Ik was nu aan de beurt om geprikt te worden. Ondanks dat mijn collega het heel goed deed en goed aan de zijkant van mijn middelvinger prikte gilde ik toch door ons Skillslab. Au, dat doet pijn! Iedereen proestte het uit van het lachen. Nu weten we heel goed wat de zorgvrager voelt en om maar te bedenken dat hij/zij het soms wel dagelijks moet ondergaan. Ik kijk nu al uit naar de volgende les!